PINJAM KOPERASI KERAJAAN

Koperasi Pekerja

Pinjaman Koperasi Mudah Kakitangan Kerajaan

Loan Koperasi menawarkan pinjaman koperasi mudah bagi kakitangan kerajaan di Malaysia. Melalui pinjaman koperasi kerajaan yang dinamakan “Koperasi Pekerja”, beban kewangan kakitangan kerajaan dapat dikurangkan untuk satu tempoh. Objektif kami adalah untuk membantu mereka yang menghadapi masalah kewangan dengan skim pinjaman koperasi mudah.

Kebanyakan kakitangan kerajaan dapat memohon pinjaman koperasi ini dengan mudah. Pinjaman koperasi kerajaan ini mempunyai kadar tetap pada 4.99%. Koperasi Pekerja boleh membiayai jumlah yang amat tinggi sebanyak RM200,000 dan tempoh pembiayaan yang diberikan adalah sehingga 10 tahun.

Untuk Keterangen lanjut & Kriteria Penuh, sila call 

Pinjaman Peribadi-i anda Dijamin Lulus jika ada Kelayakan pada Slip Gaji !

Latar Belakang Koperasi Pekerja

“Koperasi Pekerja” sudah ditubuhkan selama 34 tahun bermula dari tahun 1968. Nama ini ditukar kepada ‘The Malaysian Workers’ Multi Purpose Co-operative Society Limited’ pada tahun 1969. Terdapat 21 ribu anggota di seluruh Malaysia dan kami mempunyai tabungan yang berjumlah RM33 juta dan aset bernilai RM44 juta pada tahun 2001.

Pinjaman koperasi ini amat sesuai untuk kakitangan kerajaan yang berjawatan tetap. Untuk medapatkan pinjaman koperasi kerajaan, penjawat haruslah mempunyai pendapatan sekurang-kurangnya RM1,500 termasuklah elaun tetap. Kakitangan kerajaan yang ingin memohon juga perlu mencapai umur 19 tahun dan tidak melebihi 60 tahun semasa tamat pembiayaan. Maksudnya, anda boleh memohon untuk pinjaman ini selewat-lewatnya pada usia 50 tahun jika mendapatkan pinjaman maksimum, iaitu RM200,000.

Pembayaran balik bulanan akan dibuat melalui potongan gaji oleh Biro Angkasa. Pinjaman koperasi ini juga dikatakan mudah kerana tidak memerlukan peminjam. Walaupun begitu, peminjam akan mendapatkan perlindungan Insurans Takaful. Oleh sebab itu, peminjam tidak perlulah risau kerana masih dilindungi oleh pihak insurans.

Pinjaman koperasi kerajaan ini terbuka untuk kakitangan kerajaan sahaja. Walau bagaimanapun, pinjaman ini mudah untuk dipohon. Hal ini begitu kerana pemohon boleh membuat pinjaman tanpa kiraan komitmen luar, CTOS, CCRIS dan Blacklist. Jadi, pinjaman wang daripada Koperasi Pekerja dijamin lulus. Yang pentingnya ialah Slip Gaji anda kerana ia yang akan menjamin kelayakan anda untuk pinjaman koperasi. Untuk mengetahui kelayakan anda, sila semak dengan menggunakan servis atas talian yang dibekalkan oleh Loan Koperasi.